Kontakta oss

 

Witchbone Company AB
Box 96
S-260 34  MÖRARP

Telefon och fax: +46-42-717 75,
Mobil: +46-70-59 59 885, +46-70-51 71 775

 

Nyskördad Hammarvitlök
En glad Martin levererar Hammarvitlök

Martin är alltid på språng och har ständigt nya saker på gång

 

Historik och framtid

"Det började år 1979 när min mor gav mig några kilo av den tjeckiska vitlöken", berättar Martin. "Jag hade då ingen aning om vilken unik produkt jag höll i handen. Lite senare kom jag med den tjeckiska vitlöken till Sverige och av en ren händelse hade jag med mig ett antal vitlöksskallar, till en gammal vän som ägde en krog i Stockholm. När han fick smaka Hammarvitlöken blev han helt förstummad över dess smak och arom". Vännen beställde genast 50 kg och så börjar historien om Hammarvitlöken.
Idag finns Hammarvitlöken i hela landet och i tusentals butiker. I början levererade Martin vitlöken som bilden ovan visar, men knappast så idag då försäljningen av Hammarvitlök i Sverige uppgår till hundratals ton.
"Nästa steg är att sälja och marknadsföra Hammarvitlöken i Danmark och därefter i hela Norden" fortsätter Martin. "Redan nästa år skall vi visa upp Hammarvitlöken på världens största vitlöksfestival i staden Gilroy, Californien. Vi planerar också på den första vitlöksfestivalen i Sverige och den kommer att bli i Helsingborg", avslutar Martin.

 

Framtiden får även illustreras av yngsta dottern Jennifer på ett vitlöksberg.

Jennifer - 1 år på toppen av hundratals kilo Hammarvitlök