De genezende eigenschappen van de Hammergarlic

De eigenschappen van knoflook zijn het meest effectief wanneer de knoflook vers is. Toch behoudt het sommige werkingen ondanks het gekookt of gebaken wordt, speciaal zijn eigenschap om bloeddruk onder controle te houden. Knoflook is doeltreffend tegen bacteriën, parasieten en virussen. Dit suggereert misschien dat knoflook een supermedicijn is - en dat is precies wat het ook is.

 

 • Bestrijdt infecties - soms beter dan penicilline

 • Bestrijdt virussen - iets dat penicilline niet kan doen

 • Verdunt het bloed - Bestrijdt het klonteren van bloed

 • Verlaagt de bloeddruk - goed voor hart en slagaders

 • Verlaagt het cholesterol - goed voor hart en slagaders

 • Geeft verlichting bij bronchitis en ademhalingsstagnatie

 • Stimuleert de galafscheiding naar de twaalfvingerige darm

 • Neutraliseert nicotine. Knoflook kan gebruikt worden als een tegengif voor nicotine-vergiftiging en overige klachten veroorzaakt door langdurig roken

 • Recept voor knoflookhoning . Geeft verlichting bij verkoudheid

 • Recept voor een gezondheidsdrank uit de middeleeuwen

 • Recept tegen wratten

 

Knoflook bevat duizenden substanties

Knoflook is als een mini-aphotheek

Knoflook is als een mini-aphotheek. Behalve vitamine A, vitamine B, vitamine C, proteďnen en spoorelementen, bevat knoflook het geheimzinnige zwavelrijke aminozuur alliin. Zodra het celweefsel van een knoflook wordt beschadigd door hakken, raspen of verpulveren,  wordt de substantie allicin – diallyltiosulfinate – geproduceerd uit het aminozuur alliin. Bijkomend wordt een ander enzym met de naam  allinase gevormd. Eigenlijk weten we veel te weinig over de substanties van knoflook. Het onderzoek verderop in deze tekst laat zien dat knoflook nu meer serieus wordt genomen en er meer aandacht aan zijn substanties wordt gegeven.

Nieuw onderzoek wijst uit dat knoflook het risico verlaagt op het krijgen van maag- en darmkanker.

De in oktober 2000 gepresenteerde studie door het medische tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition, wijst uit dat mensen die rauwe of gekookte knoflook nuttigen, naar schatting een 50% lager risico lopen voor het krijgen van maagkanker. De studie toont verder aan dat de kans op het krijgen van darmkanker wordt verlaagt met twee-derde deel indien je regelmatig knoflook eet. De wetenschappers, geleidt door professor Lenore Arab van de University of North Carolina, hebben informatie verzameld van 300 wetenschappelijke studies afkomstig van diverse plekken in de wereld, om de relatie tussen knoflook en kanker te bepalen.

Eerdere studies hebben uitgewezen dat allium, een substantie in knoflook, voor een deel dieren tegen kanker beschermt, en vele wetenschappers beweren dat dit ook geldt voor mensen. Ze zijn ervan overtuigd dat knoflook help ter bescherming tegen maagkanker vanwege zijn antibacterieel effect op een bacterie in de maag waarvan bekend is dat het maagkanker stimuleert.

De verlaagde kans op maag- en darmkanker relateerd alleen naar de ”echte” knoflook. Soortgelijke effecten voor knoflook supplementen – zoals capsules en tabletten – werden niet gevonden. Gelooft wordt dat de actieve bestanddelen in knoflook vernietigd worden tijdens het verwerkingsproces van deze produkten of dat de houdbaarheidsdatum wordt overschreden.

De studie relateert slechts naar het verband tussen knoflook en een verlaagde kans op het oplopen van van maag- en darmkanker en niet naar andere kankersoorten. lees meer in de American Journal of Clinical Nutrition.

Hammergarlic tegen wratten

Rasp een Hammergarlic en vermeng het met fjngemalen zeezout en enkele druppels azijn. Bewaar het mengsel voor enige dagen in een koele ruimte. Dit recept dient slechts gebruikt te worden tegen wratten en werkt als een vloeibare stikstof.

|Naar boven|Home|

Laatst bijgewerkt 2002-07-02