Vasaravalkosipulin lääketieteelliset vaikutukset


Valkosipulin ominaisuudet vaikuttavat tehokkaimmin, kun valkosipuli on tuore, mutta se tehoaa osittain vielä keitettynä tai paistettunakin, erityisesti verenpaineen säätelijänä. Valkosipuli puree bakteereihin, sieniin, loisiin ja viruksiin. Se vaikuttaa superlääkkeeltä ja sitä se juuri onkin. 

 

 • Tehoaa tulehduksiin – joskus paremmin kuin penisilliini

 • Tehoaa viruksiin – mitä penisilliini ei tee

 • Ohentaa verta – tehoaa veritulppiin

 • Laskee verenpainetta – hyvä sydämmelle ja verisuonille

 • Alentaa kolestrolia – hyvä verisuonille ja sydämmelle

 • Lievittää keuhkoputkitulehdusta ja irrottaa limaa hengitysteissä

 • Kiihottaa sapeneritystä pohjukaissuoleen

 • Tehoaa nikotiiniin. Valkosipulia voidaan käyttää vastamyrkkynä nikotiinimyrkytyksiin ja kroonisilla tupakoitsijoilla esiintyviin vaivoihin

 • Valkosipulihunajaresepti, joka lievittää vilustumista

 • Terveysjuomaresepti keskiajalta

 • Syyläresepti

 

Valkosipuli sisältää tuhansia aineita

Herkullinen ja salaperäinen Vasaravalkosipuli täynnä aineksia Valkosipuli on kuin pienoisapteekki. Paitsi A-, B- ja C-vitamiinia, proteiineja sekä hivenaineita, se sisältää salaperäistä ja rikkipitoista aminohappoa alliinia. Heti kun valkosipulin kudos vahingoittuu, kun sitä paloitellaan, raastetaan tai puristetaan, muodostuu aminohappo alliinista allisiini-ainetta, joka on diallyltiosulfinaattia. Tällöin muodostuu sitä paitsi myös toista entsyymiä nimeltään allinaasi. Valkosipulin aineista tiedetään itse asiassa aivan liian vähän, mutta tutkimus alhaalla tällä sivulla osoittaa, että valkosipuliin aletaan suhtautua vakavasti ja sen aineista aletaan kiinnostua.

Uusi tutkimus osoittaa, että valkosipuli voi vähentää vatsa- ja paksusuolensyövän riskiä

Lääketieteellinen aikakausilehti American Journal of Clinical Nutrition, esitteli kyseisen tutkimuksen lokakuussa 2000. Tutkimus osoittaa, että ihmisillä, jotka syövät raakaa tai valmistettua valkosipulia on suunnilleen puolta pienempi riski sairastua vatsasyöpään. Tutkimus näyttää myös, että paksusuolensyövän riski voi vähetä kaksi kolmasosaa, jos säännöllisesti syö valkosipulia.

Tutkijat, joita on ohjannut professori Lenore Arab, University of North Carolina, ovat keränneet tietoja 300 tieteellisestä tutkimuksesta ympäri maailman vahvistaakseen valkosipulin ja syövän välisen yhteyden. Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että eräs valkosipulissa oleva aine, alliumi, suojelee osittain eläimiä syövältä. Monet tutkijat väittävät, että sen vaikutus ihmisiin on sama. He uskovat, että valkosipuli auttaa suojaamaan vatsasyövältä, koska sillä on bakteereja vastustava vaikutus erästä vatsassa olevaa bakteeria vastaan, joka tunnetusti edistää vatsasyöpää.

Vähentynyt vatsa- ja paksusuolensyövän riski koskee vain "oikeaa" valkosipulia ja samaa vaikutusta ei voitu lainkaan nähdä, kun kyseessä on valkosipulilisä, jota voi ostaa kapselina tai tablettina. Uskotaan, että valkosipulissa olevat aktiiviset aineet tuhoutuvat näitä kemiallisia valmisteita valmistettaessa tai kun tuote seisoo liian kauan kaupan hyllyllä.

Tutkimus pitää paikkansa vain valkosipulin ja vähentyneen vatsa- ja paksusuolensyövän riskin yhteydessä eikä muissa syöpätyypeissä. Lue enemmän American Journal of Clinical Nutrition -aikakausilehdestä.

 

Vasaravalkosipulia syyliin

Raasta yksi Vasaravalkosipuli ja sekoita se yhdessä hienoksijauhetun merisuolan ja muutaman etikkatipan kanssa. Anna seoksen seisoa viileässä muutaman päivän. Reseptiä tulee käyttää ainoastaan syyliin ja se toimii kuten nestemäinen typpi.

 

|Ylös | Pääsivulle |

Viimeksi päivitetty 2002-07-09